Categorie

"GAZMEND LEKA, FILOZOFIA E NJË PIKTURE"

- Josif Papagjoni

 

Vjen një kohë dhe artisti e tejkalon vetveten, bëhet bartës i një filozofie. Sepse atij, nga të paktit, i është dhënë e drejta për të hapur dyert e misterit të qenies; është një lloj gardiani i të fshehtave...

"MËRGIM NË GALAKTIKËN NJERËZORE"

- Josif Papagjoni

 

Pashë me kënaqësi të veçantë ciklin e fundit të pikturave të Gazmend Lekës. Përfytyrimet e tij shfaqen prore mitologjike, me shartesa simbolesh e fantazmagorish, ku sendi, kafsha...

"ALKIMIA ARISTIKE E PIKTORIT GAZMEND LEKA" - Mustafa Ferizi

 

Nëse arti është vepër e hapur (U. Eko) dhe mund të njihet, të rikonstruktohet, të interpretohet dhe të reinterpetohet  në shumë mënyra (Zh. Derida) atëherë edhe krijimtaria artistike e piktorit.…

"GAZMEND LEKA - MISTIKU" - Toni Milaqi

 

Gjithnjë më ka tërhequr pa masë arti i Gazmend Lekes. Gjithnjë më kanë ngacmuar truket e tij artistike. Atmosfera në të cilen pluskojnë heronjtë e tij. Misticismi, si edhe fluturimet imagjinare në të cilat na shtegëtojnë veprat e tij.…

"IKARUS" - Art.Dhe.an

 

Kur më në fund jemi përpara një procesi të kryer artistik, pra jemi përpara një serie veprash gjithmonë përpiqemi të kuptojmë përse janë pikërisht ato në këtë moment të caktuar dhe nuk janë të tjera...

© 2014 Gazmend Leka - All Rights Reserved

Design by Aurel Nukaj